Meer leren2019-11-08T13:07:37+00:00

Meer leren?

Webinar

In 2019 zullen wij starten met interactieve webinars en livechat

Welke onderwerpen zou u graag behandelen? Laat het ons weten!

Neem contact op
Inschrijven voor updates

Nieuws

Pinksteren 2020

Tijdens Pinksteren zijn wij gesloten. Vanaf dinsdag 2 juni staan we weer voor u paraat. 

Meer Blogs
Meer Nieuws

Whitepapers

Vari Plus Whitepaper

Een beweegbare vloer in het kraamhok. Waarom de Vari Plus vloer goed is voor uw biggen.Pro Dromi® Systemen

De Classic, de Basic of misschien wel een Up? Welk vrijloop kraamsysteem past bij u?

Nijhof blog 1 - Frisse Lucht

De familie Nijhof heeft een bestaand varkensbedrijf in Haaksbergen. Ze hebben nu groen licht gekregen voor de uitbreiding…

Nijhof blog 2 - Frisse neuzen

De bouw bij familie Nijhof vordert snel. Hadden we afgelopen sneeuw en regen, deze week kan het haast niet beter…

Nijhof blog 3 - Het dak zit er op

In de afgelopen weken is de stal in een razend tempo voorzien van een dak, wat betekent dat er gestart kan worden met de inrichting…

Neem contact op
Inschrijven voor updates

Video’s

Pro Dromi® Projects

Vereijken Pigflooring

Collaboration is key!

Meer zien!

Projecten

Alle projecten

Onderzoek & Innovatie

FAQ

Pro Grip Heavy Duty

Montage – Waar op te letten?2018-10-31T10:31:40+00:00

Alle roosters, hokken en omwanding moeten goed worden vastgezet aan de dragers en muren zodat de zeug en biggen geen onderdelen los kunnen werken.

De (kunststof) vloeren moeten in een gematigd klimaat (dus niet bij vrieskou of in de volle zon) worden gemonteerd om werking van de roosters te voorkomen. Voorkom schade aan de roosters door niet te monteren bij temperaturen lager dan 4 graden Celcius. Gelegde roosters mogen een maximale speling van 10mm hebben. Grotere openingen geven een risico op verwonding van biggen en zeug.

Plaats en gooi nooit hete of scherpe dingen op de producten. Tijdens montage van de vloeren, de roosters moeten worden gelegd zonder forceren. Forceren van roosters kan ook op latere momenten problemen veroorzaken doordat hij op spanning komt te staan. Het gebruik van een rubber hamer in plaats van een ijzeren hamer wordt aangeraden.

Montage – Moet ik dilatatievoegen gebruiken in mijn vloer?2018-10-31T10:17:31+00:00

In onze kunststof vloeren wordt een dilatatie voeg om de 7 meter aangeraden.

De kunststof roosters zijn gemaakt van Polypropyleen. Dit materiaal kan krimpen en uitzetten bij temperatuur verschillen. De werking van polypropyleen (Dl) over een bepaalde afstand (l) met factor λ (0.00015) neemt toe per graden Celcius: Dl = λ x l x Dt

Dit betekent dat een vloer van 7 tot 10 meter lang (afhankelijk van het type rooster) groeit met ongeveer 3 cm per 20 graden Celcius temperatuurverschil. Om hiervoor te compenseren en uw vloeren veilig te houden is het nodig om de vloer in verschillende stukken op te delen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door de vloer te onderbreken met gietijzeren roosters (met opleg) maar ook door middel van een extra drager op elke 7 tot 10 meter.

Onze experts bespreken graag de mogelijkheden met u.

 

Gebruik – Hoe reinig ik mijn vloeren?2018-10-31T10:10:59+00:00

Het Pro Step, Pro Grip en Poly Pro rooster hebben alledrie een speciale V-vormige onderkant waardoor vuil gemakkelijk van het rooster af valt. Omdat de roosters van Polyprobyleen zijn gemaakt zijn ze gemakkelijk te reinigen, echter wordt gebruik van aggressieve schoonmaakmiddelen afgeraden om beschadiging van de roosters te voorkomen.

Gebruik – kan ik het Pro Grip rooster combineren met andere roosters van Vereijken?2018-10-31T09:50:55+00:00

Jazeker! Het rooster is zo ontworpen dat het perfect past op elk ander type rooster van Vereijken. Bijvoorbeeld op het Poly Pro Betonrooster of het Gietijzeren rooster 500×600 vertand.

Gebruik – Is het Pro Grip Heavy Duty rooster geschikt voor vrije kraamzeugen?2018-10-31T09:48:34+00:00

Jazeker! Het Pro Grip Heavy Duty rooster is speciaal ontworpen om zowel de vrije kraamzeug als uw biggen een comfortabele ondergrond te bieden in de kraamfase:
(maximaal gewicht per rooster = 500kg*).

 

*De draagkracht van het rooster is enkel geldig zolang de vloer correct en volgens voorschriften is gemonteerd. Bekijk ook:

usage – can I place my sows on a full plastic floor?

assembly

 

 

Go to Top