Afgelopen maand stond Vereijken weer op de beurs en wel op de SPACE in Rennes, de grootste agrarische beurs van Frankrijk met zo’n 150.000 bezoekers. In de hallen van een oud vliegveld was van alles te vinden; van een stal met koeien tot landbouwwerktuigen en stands over datamanagement. Onder de naam Vereijken France demonstreerden we in onze stand de Pro Dromi® Up, een vrijloop kraamsysteem met bewegende vloer voor de eerste dagen. Hoe ik me verstaanbaar heb gemaakt bij de Franse varkenshouders? Met handen en voetenwerk!

Hoe krijg je in rap tempo het Frans onder de knie?

Nee, zonder gekheid, ik heb voorafgaand een week bij de nonnen in Spa gezeten om wat sleutelzinnen in te studeren. Met handen en voeten alleen kom ik niet verder dan ‘comment ça va’ en ‘je vous en prie’. En op de heenweg hebben wij met het team in de auto nog een CD met zinnen afgespeeld en zo goed mogelijk nagezegd: ‘Notre société est spécialisée dans la maternité porcelet’. Uiteindelijk ging dit best goed, van 8 uur ’s morgens tot 18 uur ’s avonds alles in het Frans. Ik was kapot!

Dertig jaar geleden

Het was verrassend om te merken hoeveel mensen ons nog kenden. Vereijken France is al lang niet meer actief geweest, maar toch waren er varkenshouders die dertig jaar geleden stalinrichting bij mijn ouders hebben aangeschaft. Ook de nieuwe generatie wist te vertellen dat hun vader bij Vereijken had ingekocht en dat de inrichting er nog steeds staat. Een goede motivatie om weer direct de markt op te gaan!

Driehonderd zeugen gemiddeld

De gemiddelde Franse varkenshouder heeft driehonderd zeugen in hun stal en zijn wat capaciteit betreft kleiner dan de Nederlandse. Hun interesse gaat vooral uit naar stevige en kwalitatief goede stalinrichting. Toch waren ze ook erg nieuwsgierig naar onze innovaties, zoals de vrijloop kraamsystemen en beweegbare vloeren. In goed Frans ‘le sol ascenseur’.

PS: we zijn nog op zoek naar een Franse vertegenwoordiger van Vereijken France. Ken je iemand of heb je zelf interesse, neem dan contact op via +33 2 99 09 88 05 of info@vereijkenfrance.fr.