Vrijdag 22 maart zijn Cooperl en Vereijken een Joint Venture aangegaan in Lamballe (FR). De focus van deze Joint Venture ligt bij het ontwikkelen en distribueren van producten die extra waarde opleveren voor de varkenshouderij wereldwijd. 

Vraagstukken zoals de segmentering van productie in de keten, milieukwesties en veranderende maatschappelijke verwachtingen omtrent dierwelzijn zijn voorbeelden van uitdagingen voor varkenshouders. Om hun resultaten te verbeteren en concurrerend te blijven hebben zij gespecialiseerde, efficiënte en bewezen oplossingen nodig.

Cooperl, is een coöperatie en expert in de varkensvleesproductie. Zij biedt een breed scala aan oplossingen voor de hele varkensketen en investeert ieder jaar meer en meer in innovatie om waarde te genereren voor haar leden. De focus ligt op het beantwoorden van de consumenten behoefte door segmentering, en daarnaast op het openen van nieuwe perspectieven voor Frankrijk en wereldwijd. In de samenwerking met Vereijken wil Cooperl meer potentieel creëren voor haar producten.

Vereijken is een stalinrichter gespecialiseerd in kraamsystemen omdat ze gelooft dat blije en gezonde biggen de indicator zijn voor een gezond varkensbedrijf. Met het gespecialiseerde assortiment in (vrijloop)kraamsystemen heeft zij een groot internationaal distributienetwerk gerealiseerd. In de samenwerking met Cooperl wil Vereijken de dynamische groei voortzetten en kan zij inspelen op nieuwe kansen en markten.

Binnen deze unieke samenwerking willen Cooperl en Vereijken gebruik maken van elkaars kracht om zo meerwaarde te realiseren voor varkenshouders over de hele wereld. Dit doen zij met behoud van hun eigen onafhankelijkheid en gerespecteerde commerciële posities.

Bart Hooijer (Managing Director Vereijken) and Emmanuel Commault (Managing Director Cooperl)


Vereijken is een stalinrichter gevestigd in Beek en Donk te Nederland. Zij is gespecialiseerd in de distributie van kraamsystemen, heeft 12 medewerkers en een omzet van € 7 miljoen.

Cooperl sinds de oprichting in 1966 te Lamballe (Frankrijk) specialiseert deze coöperatie zich in het produceren van varkensvlees. De coöperatie bevat alle segmenten, van constructie en stalinrichting tot ondersteuning van deelnemende fokbedrijven, diervoederproductie en bijproducten (energieproductie) en het slachten, verwerken en vermarkten van het vlees. Als marktleider in Frankrijk heeft Cooperl momenteel 7000 werknemers, 2700 deelnemende fokbedrijven en voedt dagelijks 13 miljoen consumenten.