Een nieuw jaar: een frisse start 

Twee nieuwe projectleiders stalinrichting gaan er samen met ons voor gaan zorgen dat de dieren er in de stal mooi bijliggen. Vereijken stelt ze graag voor.

Wij maken dit nieuwe jaar een frisse start met een aantal nieuwe medewerkers. Nieuwe collega’s die er samen met ons voor gaan zorgen dat de dieren er in de stal weer mooi bijliggen. Graag stellen we in deze eerste blog van 2018 Randy Peters (28) en Johnatan Maduro (30) aan je voor. En maken we meteen van de gelegenheid gebruik om iedereen een mooi en knorrend 2018 te wensen!
Benieuwd naar de nieuwe aanwinst van Vereijken?
Hoe komt Randy Peters met een opleiding in ICT medewerkerbeheer bij Vereijken Hooijer terecht als Projectleider Stalinrichting? Ooit begon hij zijn loopbaan bij Fancom, een automatiseerder gericht op de intensieve veehouderij. Van daaruit groeide hij door bij Porcon waar hij de logisitiek en implementatie van een nieuw ERP-systeem heeft opgezet. En via LinkedIn is hij beland bij Vereijken. ,,Ok, er zit misschien niet een hele duidelijke lijn in mijn carrière, maar toen ik werd benaderd door Vereijken, heb ik hier niet lang over na hoeven denken. Dit bedrijf is bekend in de varkenssector vanwege hun kennis en innovatieve manier van werken. Mijn grootste drijfveer is om mijn ervaring in deze sector verder te verdiepen.”
Limburger in Brabants bedrijf
Daarmee is hij meteen aan de slag gegaan door een basiskennis training te volgen waar hij de varkensstal van binnen en van buiten heeft leren kennen. Inmiddels weet hij alles over de kraamhokken van Vereijken en staat hij te popelen om bedrijven te bezoeken om zo nog meer kennis van de producten te vergaren. ,,Je moet weten wat je verkoopt”, aldus de nuchtere Limburger. Dat hij als Limburger in een Brabants bedrijf werkt is nog wel een dingetje. ,,Ik ben in de minderheid en moet me zien te redden”, zegt hij lachend. ,,Verder is het bedrijf volop in beweging, waardoor het hier nogal hectisch is, terwijl ik van structuur houd. Maar dat ram ik er wel in!”
Varkens van overgrootmoeder
De andere nieuwe loot aan de boom van Vereijken, Johnatan Maduro, heeft helemaal geen link met de varkenssector. Wel heeft hij goede herinneringen aan de varkens die zijn overgrootmoeder thuis hield op Aruba, zijn geboorte eiland. ,,Daar hielp ik mee met voederen, terwijl hier het voeren volledig automatisch gaat, dus dat is niet te vergelijken.” Hij heeft inmiddels, net als Randy Peters, een basiskennis training gevolgd bij Vereijken.
Efficiënt projecten afwerken
Afgestudeerd in werktuigbouwkunde is hij aangetrokken als Projectleider Stalinrichting. ,,Ik heb de basiskennis van werktuigbouw en heb altijd gedacht dat ik na mijn studie bezig zou gaan met het ontwerpen van machines. Hier ga ik stalinrichting uitwerken, kraamstallen, hekwerken, vloeren. Alles met een 3D programma, waar ik nu alle tips en tricks van leer, zodat ik heel efficiënt en zo snel mogelijk, van begin tot einde, projecten kan afwerken. Mijn drijfveer is om Vereijken zoveel mogelijk vooruit te helpen!”
PS: wist je dat op Aruba de varkens in open stallen worden gehouden, gebouwd van grote blokken beton? Ze kennen daar geen wisseling van de seizoenen. Dat is even in heel wat anders dan de gesloten stallen in Nederland!