Meer leren2018-10-31T10:24:41+00:00

Meer leren?

Als specialist in kraamsystemen delen wij graag onze innovaties, kennis en nieuwe inzichten. Regelmatig maken we via Vlogs, Blogs en andere media uitkomsten van eigen onderzoeken of samenwerkingsprojecten openbaar. Immers, door ervaringen te delen, helpen we elkaar.

We horen ook graag van onze klanten hoe het komt dat hun biggen er mooi bij liggen. Hou ons op de hoogte en u krijgt tips van ons retour!

Blogs

Van zaadje tot karbonaadje

Afgelopen juni was onze B2B accountmanager Quirijn Dees voor het eerst naar het Ontario Pork Congress (OPC) [...]

Meer berichten

Whitepapers

Video’s

Pro Dromi research

Vereijken Pigflooring

Pro Dromi Research – Bo expositie 2017

Meer zien?

Webinar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque laoreet dictum condimentum. In hac habitasse platea dictumst. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vivamus nec leo quis eros luctus porta ac ac purus. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Praesent sem turpis, blandit lacinia elit vel, volutpat sollicitudin sem. Fusce ornare, nibh eu convallis porttitor, nisi ipsum porta metus, aliquam ullamcorper est massa ac libero. Nam ut nunc id lacus imperdiet condimentum a sit amet arcu. Nam scelerisque metus quis elit aliquam tempus. Quisque faucibus faucibus iaculis. Sed pellentesque ligula vel sapien feugiat lacinia in blandit massa.

Meer informatie

FAQ

Montage – Waar op te letten?2018-10-31T10:31:40+00:00

Alle roosters, hokken en omwanding moeten goed worden vastgezet aan de dragers en muren zodat de zeug en biggen geen onderdelen los kunnen werken.

De (kunststof) vloeren moeten in een gematigd klimaat (dus niet bij vrieskou of in de volle zon) worden gemonteerd om werking van de roosters te voorkomen. Voorkom schade aan de roosters door niet te monteren bij temperaturen lager dan 4 graden Celcius. Gelegde roosters mogen een maximale speling van 10mm hebben. Grotere openingen geven een risico op verwonding van biggen en zeug.

Plaats en gooi nooit hete of scherpe dingen op de producten. Tijdens montage van de vloeren, de roosters moeten worden gelegd zonder forceren. Forceren van roosters kan ook op latere momenten problemen veroorzaken doordat hij op spanning komt te staan. Het gebruik van een rubber hamer in plaats van een ijzeren hamer wordt aangeraden.

Montage – Moet ik dilatatievoegen gebruiken in mijn vloer?2018-10-31T10:17:31+00:00

In onze kunststof vloeren wordt een dilatatie voeg om de 7 meter aangeraden.

De kunststof roosters zijn gemaakt van Polypropyleen. Dit materiaal kan krimpen en uitzetten bij temperatuur verschillen. De werking van polypropyleen (Dl) over een bepaalde afstand (l) met factor λ (0.00015) neemt toe per graden Celcius: Dl = λ x l x Dt

Dit betekent dat een vloer van 7 tot 10 meter lang (afhankelijk van het type rooster) groeit met ongeveer 3 cm per 20 graden Celcius temperatuurverschil. Om hiervoor te compenseren en uw vloeren veilig te houden is het nodig om de vloer in verschillende stukken op te delen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door de vloer te onderbreken met gietijzeren roosters (met opleg) maar ook door middel van een extra drager op elke 7 tot 10 meter.

Onze experts bespreken graag de mogelijkheden met u.

 

Gebruik – Hoe reinig ik mijn vloeren?2018-10-31T10:10:59+00:00

Het Pro Step, Pro Grip en Poly Pro rooster hebben alledrie een speciale V-vormige onderkant waardoor vuil gemakkelijk van het rooster af valt. Omdat de roosters van Polyprobyleen zijn gemaakt zijn ze gemakkelijk te reinigen, echter wordt gebruik van aggressieve schoonmaakmiddelen afgeraden om beschadiging van de roosters te voorkomen.

Gebruik – kan ik het Pro Grip rooster combineren met andere roosters van Vereijken?2018-10-31T09:50:55+00:00

Jazeker! Het rooster is zo ontworpen dat het perfect past op elk ander type rooster van Vereijken. Bijvoorbeeld op het Poly Pro Betonrooster of het Gietijzeren rooster 500×600 vertand.

Gebruik – Kan ik mijn zeug ook op volledig kunststof plaatsen?2018-10-31T09:44:42+00:00

Het gebruik van enkel kunststof in de kraamstal wordt niet geadviseerd. Met name plaatsen zoals vlak voor en onder de trog krijgen veel krachten, zuren, etc. te verduren en worden door Vereijken altijd voorzien van een gietijzeren of andere slijtvaste ondergrond. Gebruik van enkel kunststof roosters is op eigen risico.

Bent u op zoek naar een kunststof rooster geschikt voor uw biggen én vrije kraamzeug? Kies dan voor Pro Grip Heavy Duty!

Gebruik – Is het Pro Grip Heavy Duty rooster geschikt voor vrije kraamzeugen?2018-10-31T09:48:34+00:00

Jazeker! Het Pro Grip Heavy Duty rooster is speciaal ontworpen om zowel de vrije kraamzeug als uw biggen een comfortabele ondergrond te bieden in de kraamfase:
(maximaal gewicht per rooster = 500kg*).

 

*De draagkracht van het rooster is enkel geldig zolang de vloer correct en volgens voorschriften is gemonteerd. Bekijk ook:

usage – can I place my sows on a full plastic floor?

assembly