‘Nooit bij stilgestaan dat een hek goed kan zijn voor het welzijn van een dier’

,,Voor het eerst in mijn loopbaan krijg ik te maken met stalinrichting”, vertelt Harold Hagelaars (45), ,,nooit eerder heb ik met varkens gewerkt.” Afkomstig uit de metaalwereld met een werktuigbouwkundige opleiding op zak werkt hij tegenwoordig als projectleider bij Vereijken Hooijer B.V.

Maak kennis met onze nieuwe projectleider

,,Niet zo heel gek hoor”, voegt hij eraan toe. ,,De stalinrichting van Vereijken is veelal van metaal, en ik heb altijd gewerkt met verschillende productietechnieken van staal en metalen. Toen ik via LinkedIn zag dat ze een projectleider zochten, heb ik meteen gereageerd.”

Kwaliteit van kraamhokken

,,De producten van Vereijken worden continu verbeterd en het is fijn om te weten hoe staal wordt geproduceerd en wat de toepassingsmogelijkheden zijn. Zo bevatten onze kraamhokken veel onderdelen die ook nog eens mechanisch bewegen. Het is goed om hier kwaliteit te waarborgen en structuur in aan te brengen.”

Slimme bewegende vloer

,,Ik krijg hier de kans systemen te bedenken die zorgen voor minder uitval van de biggen. Zoals bijvoorbeeld een slimme bewegende vloer. Ik had er nog nooit bij stilgestaan hoe een hek goed kan zijn voor het welzijn van een dier. Dat maakt het voor mij ook extra interessant. Eerst werkte ik altijd in de toelevering van metalen en met andermans producten, hier mag ik bezig zijn met onze eigen producten.”

3D tekeningen

Momenteel is Harold met het team bezig om alle producten te standaardiseren en kwaliteit bewaking te verbeteren door alles in 3D te tekenen. Tegelijkertijd moeten we de verkoopprijs op niveau houden. Een hele uitdaging. ,,Het lijkt me superleuk om ooit zelf iets te kunnen ontwikkelen en bedenken. Iets wat toegevoegde waarde heeft voor de varkenshouderij.”