Home/maand van, NIeuws, Pro Grip/Oktober – Pro Grip Heavy Duty

Oktober – Pro Grip Heavy Duty

Nu 5% extra korting op uw eerste volle vracht!

Oktober – Pro Grip Heavy Duty

Het Pro Grip rooster (gepatenteerd) is speciaal ontworpen voor vrije kraamzeugen. De combinatie van een gaatjes profiel met hoog/laag vlakken zorgt voor optimaal comfort én grip voor zowel zeug als biggen. Daarbij zorgt de V-vormige onderkant van het rooster voor een perfecte mest-doorlaat en optimale hygiëne in uw kraamstal. 

Afmetingen: 500x600mm
Materiaal: Polypropyleen
Brandvertragend: Certificaat BFL-S1*
*optioneel tegen meerprijs

Nieuw en verbeterd!

Het rooster is sinds 2012 op de markt. Recentelijk hebben wij het rooster onder de loep genomen om het te verbeteren naar gebruikservaringen uit de praktijk. Het nieuwe Pro Grip Heavy Duty rooster is daarmee nog sterker, comfortabeler én hygiënischer dan zijn voorganger. Lees hier de blog over het aanpassingstraject.

Wilt u weten hoe dit rooster in uw stal zal staan? Neem contact met ons op via de rode knop hieronder of klik hier voor de Design Your Own Floor module en ontwerp uw eigen vloer!

Blog: Kunststof roosters in vrijloopkraamhok? Heavy Duty!

Mis het niet! De eerste volle vracht
5% extra korting!
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
Contacteer sales nu!
Naar de webshop!

————— FAQ – Pro Grip Heavy Duty —————–

FAQ

Montage – Waar op te letten?2018-10-31T10:31:40+00:00

Alle roosters, hokken en omwanding moeten goed worden vastgezet aan de dragers en muren zodat de zeug en biggen geen onderdelen los kunnen werken.

De (kunststof) vloeren moeten in een gematigd klimaat (dus niet bij vrieskou of in de volle zon) worden gemonteerd om werking van de roosters te voorkomen. Voorkom schade aan de roosters door niet te monteren bij temperaturen lager dan 4 graden Celcius. Gelegde roosters mogen een maximale speling van 10mm hebben. Grotere openingen geven een risico op verwonding van biggen en zeug.

Plaats en gooi nooit hete of scherpe dingen op de producten. Tijdens montage van de vloeren, de roosters moeten worden gelegd zonder forceren. Forceren van roosters kan ook op latere momenten problemen veroorzaken doordat hij op spanning komt te staan. Het gebruik van een rubber hamer in plaats van een ijzeren hamer wordt aangeraden.

Montage – Moet ik dilatatievoegen gebruiken in mijn vloer?2018-10-31T10:17:31+00:00

In onze kunststof vloeren wordt een dilatatie voeg om de 7 meter aangeraden.

De kunststof roosters zijn gemaakt van Polypropyleen. Dit materiaal kan krimpen en uitzetten bij temperatuur verschillen. De werking van polypropyleen (Dl) over een bepaalde afstand (l) met factor λ (0.00015) neemt toe per graden Celcius: Dl = λ x l x Dt

Dit betekent dat een vloer van 7 tot 10 meter lang (afhankelijk van het type rooster) groeit met ongeveer 3 cm per 20 graden Celcius temperatuurverschil. Om hiervoor te compenseren en uw vloeren veilig te houden is het nodig om de vloer in verschillende stukken op te delen. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door de vloer te onderbreken met gietijzeren roosters (met opleg) maar ook door middel van een extra drager op elke 7 tot 10 meter.

Onze experts bespreken graag de mogelijkheden met u.

 

Gebruik – Hoe reinig ik mijn vloeren?2018-10-31T10:10:59+00:00

Het Pro Step, Pro Grip en Poly Pro rooster hebben alledrie een speciale V-vormige onderkant waardoor vuil gemakkelijk van het rooster af valt. Omdat de roosters van Polyprobyleen zijn gemaakt zijn ze gemakkelijk te reinigen, echter wordt gebruik van aggressieve schoonmaakmiddelen afgeraden om beschadiging van de roosters te voorkomen.

Gebruik – kan ik het Pro Grip rooster combineren met andere roosters van Vereijken?2018-10-31T09:50:55+00:00

Jazeker! Het rooster is zo ontworpen dat het perfect past op elk ander type rooster van Vereijken. Bijvoorbeeld op het Poly Pro Betonrooster of het Gietijzeren rooster 500×600 vertand.

Gebruik – Kan ik mijn zeug ook op volledig kunststof plaatsen?2018-10-31T09:44:42+00:00

Het gebruik van enkel kunststof in de kraamstal wordt niet geadviseerd. Met name plaatsen zoals vlak voor en onder de trog krijgen veel krachten, zuren, etc. te verduren en worden door Vereijken altijd voorzien van een gietijzeren of andere slijtvaste ondergrond. Gebruik van enkel kunststof roosters is op eigen risico.

Bent u op zoek naar een kunststof rooster geschikt voor uw biggen én vrije kraamzeug? Kies dan voor Pro Grip Heavy Duty!

Gebruik – Is het Pro Grip Heavy Duty rooster geschikt voor vrije kraamzeugen?2018-10-31T09:48:34+00:00

Jazeker! Het Pro Grip Heavy Duty rooster is speciaal ontworpen om zowel de vrije kraamzeug als uw biggen een comfortabele ondergrond te bieden in de kraamfase:
(maximaal gewicht per rooster = 500kg*).

 

*De draagkracht van het rooster is enkel geldig zolang de vloer correct en volgens voorschriften is gemonteerd. Bekijk ook:

usage – can I place my sows on a full plastic floor?

assembly

 

 

Projecten met Pro Grip

2019-01-10T15:27:13+00:00