Request a quotation
Order now!

Naam: Boerkamp
Plaats: Tsjechië
Nieuwbouw: 525 hokken

Beschrijving:

Holstav in Tsjechie is een project met 2200 zeugen dat volledig nieuw gebouwd wordt, net over de grens. Het is een prachtig project waar met vele partijen lange tijd over nagedacht is. Ook over het kraamhok is veel gesproken. Er moeten 525 kraamhokken komen met optie tot vrijlopen. Holstav is anderzijds een volledig nieuw bedrijf met veel nieuw personeel, dus hun wens was alles zo standaard en eenvoudig mogelijk. Het idee achter Pro Dromi® stond hun aan, maar ze wilden liever een hok dat herkenbaar was om de drempel te verlagen om met vrije kraamzeugen te gaan werken. Het resultaat was Pro Dromi® Basic. Een kraamhok in lengteopstelling met alle succesfactoren erin van Pro Dromi®.

De zeug is in het midden van het hok geplaats zodat het uier goed bereikbaar is aan beide kanten als de zeug ingesloten is, biest is immers de voorwaarde voor gezonde biggen. Daarnaast is er een mooi micro klimaat gemaakt met transparante afdekkap en vloerverwarming, waardoor de biggen weg van de zeug worden getrokken zodra ze vrijloopt.

Vloeren
De vloer is voorzien van gietijzer en van Pro Grip vloer voor vrije kraamzeugen. Optimaal grip voor zeug en big, maar achterin het hok is een stuk driekant gemaakt. Dit geeft extra hygiëne en bekleed ook de functie van toilet bij vrijloop.

Ventilatie
Samen met de grondkanaal ventilatie, het makkelijk instapje, de doorlopende waterleiding en makkelijk te openen hok, is dit een praktisch en goed functionerend hok voor bedrijven met veel (nieuw) personeel. Lees hier meer over grondkanaal ventilatie!

Naast de kraamhokken hebben we hier ook de dekstal, berenhokken, geltenhokken en het gietijzer voor de biggenstal mogen leveren.

Film:

Foto’s: