Tijdens Coronacrisis gaat werk gewoon door - Vereijken BV

Ons bedrijf is gelegen in het hart van Brabant, daar waar het Coronavirus het hardst heeft toegeslagen. Gezondheid gaat op alle fronten voor, dus we nemen geen enkel risico. Sinds drie weken werken we allemaal vanuit huis; iedereen heeft een thuiswerkplek ingericht en is ingelogd op ons computersysteem. Via een videoverbinding hebben we elke ochtend om half negen contact. Geknipt en geschoren, alsof het een gewone werkdag is, werken we gezamenlijk alle orders vlot door.

Waarom in de varkenshouderij het werk gewoon doorgaat

En het werkt als een tierelier: volgens mij zijn we zelfs beter georganiseerd dan daarvoor! Ons team is hechter dan ooit. Ok, er is nog een enkeling op kantoor in verband met logistieke taken, maar verder gebeurt alles in the cloud. Er is zelfs al een back-up systeem voor als mensen ziek worden. Zo lopen we geen gekke risico’s die ons werkproces verstoren.

Nieuwe opdracht aan China verkocht

Klanten die een levering verwachten zijn allemaal gebeld: de levering komt eraan, maak je niet ongerust, Vereijken werkt door. Hoognodige opdrachten, zoals het inmeten van de stal, verlopen nu op afstand. Via WeChat hebben we onze Aziatische klanten gesproken en via Cooperl China is er inmiddels weer een opdracht in dat land verkocht.

Boeren zijn de essentie van onze economie

In deze gekke periode zie je weer eens te meer dat onze boeren de essentie van onze economie zijn; zij moeten door blijven draaien. Een paar weken geleden was dat nog wel anders. In tijden van hoogconjunctuur vergeten we nog wel eens het belang van voldoende aanwezig voedsel.

Lekker stukje vlees

Zelf ben ik redelijk positief over deze crisis. Wat je vaak ziet in de vleesindustrie is dat een economische crisis anticyclisch werkt. Alle restaurants en cafés zijn gesloten, terwijl we normaalgesproken ongeveer een derde van ons geld buitenshuis uitgeven. Mensen gaan het nu thuis gezellig maken, vaak met een lekker stukje vlees.

Tijd voor elkaar

Ook zie ik de positieve kanten van onze nieuwe werkwijze. Onze agenda’s zijn leger en eindelijk hebben we tijd voor achterstallig werk. Ook komen we nu toe aan meer tijd voor elkaar. Heel belangrijk in deze periode!