‘Willen is kunnen’ 

Willen is kunnen, zei mijn opa altijd. Een uitspraak die zeker opgaat voor mij. Ik ben een echte stadsjongen en was relatief nieuw in de agrarische sector, maar als je iets echt wilt en je gaat ervoor, dan lukt het je uiteindelijk. En met een vriendin als melkveehoudster, word ik ooit misschien nog wel boer!

 

Maak kennis met Quirijn Dees, de nieuwe medewerker van Vereijken

Ik kwam voor het eerst met Vereijken in contact in de collegezaal, tijdens mijn Master Dierkunde in Wageningen. Bij het zien van de afbeeldingen van de ProDromi kraamstal dacht ik: wat een mooie innovatie, wie is dat bedrijf? Ontzettend tof dat ik er nu werk! Als B2B accountmanager ben ik bij Vereijken medeverantwoordelijk voor het beheer van klantenrelaties en onderhoud ik het contact met internationale distributeurs, om ze te helpen aan informatie, en bij het oplossen van problemen. Je kunt me in de toekomst dan ook tegenkomen op beurzen, zoals binnenkort op Eurotier in Duitsland.

Fascinatie voor varkens en biggen

Dieren hebben me altijd gefascineerd, met name varkens en biggen. Voordat ik bij Vereijken aan de slag ging, werkte ik voor Anoxia, een bedrijf dat zich bezighoudt met diervriendelijke euthanasie. Afgelopen zomer, tijdens de fipronil besmetting, was een heftige periode. Ik had intensief contact met pluimveehouders tijdens het ruimen van hun boerderijen. Een ervaring die me altijd zal bijblijven. Nu, bij Vereijken, komt mijn opleiding weer goed van pas, met een specialisatie in bigvitaliteit. Dat past helemaal bij de manier van werken van Vereijken; gericht op toomgarantie door zo goed mogelijke kraamsystemen aan te bieden en biggensterfte tegen te gaan, op een zo diervriendelijk mogelijke manier.

Pragmatische oplossingen, financieel haalbaar

Wat me opvalt aan de kraamsystemen van Vereijken? Het zijn pragmatische oplossingen die financieel haalbaar zijn. Op de gangbare systemen klinkt momenteel veel kritiek, en Vereijken biedt een goed alternatief. De zeugen kunnen vrij rondlopen en er is meer ruimte voor de dieren. En als je geen vrijloopkraamhok hebt, zijn er andere opties, zoals bijvoorbeeld flexibel bouwen.

Quirijn Dees (30) is sinds begin januari bij Vereijken Hooijer B.V. in dienst als B2B accountmanager